Wij nemen jou mee in een week van onze gebruikers:

Maandag & dinsdag:

Op maandag en dinsdag kijken we mee met Bart (45). Hij is erg blij met zijn gepersonaliseerde ArcX voet. ‘s Ochtends staat hij altijd vol goede moed op om lekker aan het werk te gaan als schilder. De ArcX prothese zorgt voor de juiste stabiliteit en zekerheid, waardoor hij goed in staat is om hoog te reiken en op steigers te staan.  Door de verstelbare enkel kan hij niet alleen hoog reiken maar ook makkelijk op zijn knieën zitten. Na het werk gaat hij het liefst een balletje trappen met vrienden, dus zodra hij thuis komt verzet hij zijn prothese naar de sportstand, trekt zijn schoenen aan en gaat onbezorgd voetballen. Bart is nu niet alleen in staat om heel hard vooruit te rennen, maar hij kan ook veel makkelijker afremmen, stoppen, draaien, wenden, keren en zijwaarts bewegen. Na het voetballen smaakt een biertje pas lekker als je gedoucht bent, dit gaat zonder problemen of slip gevaar aangezien de ArcX een antislip zool heeft. 

Woensdag & donderdag:

Karla woont met haar man en 2 kinderen (3 en 6 jaar) in Den Bosch. Karla is veel thuis vanwege de kinderen en werkt daarnaast parttime vanuit huis. Met de verstelbare enkel (verschillende hielhoogtes) van de ArcX kan ze lekker op haar blote voeten door het huis lopen en is ze goed in staat om op haar knieën te zitten om met de jongste te spelen. ‘s Avonds neemt haar man de kinderen over en gaat zij gezellig met een vriendin wandelen in het bos. Waar ze voorheen altijd naar de grond moest kijken om haar voet goed neer te zetten, voelt ze zich door de stabiliteit en wendbaarheid van de ArcX zeker genoeg om haar vriendin aan te kijken, terwijl ze op oneffen ondergrond loopt. De ArcX voetprothese is zo gemaakt, dat er rekening is gehouden met alles wat ze doet en wil doen in het leven. Door de op stijfheid gepersonaliseerde ArcX is ze nu in staat om langer dan een uur te wandelen. 

Vrijdag & zaterdag:

Laten we op vrijdag en zaterdag meekijken bij Emily (28). Emily is advocate op de Zuid as in Amsterdam. Tot voor kort durfde ze geen hakken en rokjes/jurkjes aan. De ArcX heeft hier verandering in gebracht. Door het verzorgde en strakke design met eigen gekozen kleur en de verstelbare enkel voor verschillende hakhoogtes, draagt ze nu met trots en gemak jurkjes en schoenen met een hak op vrijdag naar haar werk. Na de vrijdagmiddagborrel gaat ze gezellig met haar vriendinnen naar de stad en danst de hele avond vrij en onbevangen in de kroeg. Op zaterdagochtend verstelt ze haar enkel naar de voor haar ideale sportstand, trekt haar schoenen aan en gaat lekker 10km hardlopen. Tijdens het douchen na afloop kan ze haar waterbestendige ArcX aanhouden en zorgt de zool voor grip zodat ze niet uitglijdt. Als ze ‘s middags bij haar ouders komt kunnen ze zien hoe gelukkig ze is omdat ze nu echt de dingen kan doen die ze graag wil doen! 

Zondag & vakantie:

Op zondag en tijdens de vakanties kijken we mee in het leven van Martijn (58). Martijn heeft zijn hele leven hard gewerkt en kan nu steeds vaker genieten van vakantie’s met zijn vrouw naar verre oorden. Voorheen vloog hij niet te ver, vanwege discomfort of hoge kosten voor een stoel met extra beenruimte. Nu dat hij de ArcX voet heeft is dit niet meer aan de orde. De verstelbare enkel maakt het mogelijk om gemakkelijk je voeten onder stoel voor je te plaatsen, waardoor je veel langer in dezelfde positie kan zitten zonder pijn. Eenmaal lekker op vakantie, beginnen ze de dag bijna altijd met een lange wandeling door de bergen. Met de ArcX loopt hij makkelijk over oneffen terrein en daarnaast is het een stuk aangenamer en makkelijker om helling af te lopen

Wanneer ze niet op vakantie zijn, werkt Martijn graag in de tuin. Hier is de ArcX ook zeer geschikt voor, aangezien je makkelijk op je knieën kan zitten, je veel stabiliteit hebt en erg wendbaar bent.

Conclusie:

Zoals jullie kunnen lezen is de ArcX geschikt voor iedereen. Zorgt het ervoor dat je niet hoeft te wisselen van prothese als je een andere activiteit gaat doen, je hoeft niet iedere keer langs de instrumentmaker om je prothese te verstellen als je nieuwe schoenen hebt gekocht en kun je hem ‘s ochtends aantrekken en ‘s avonds pas weer uittrekken. De ArcX zorgt ervoor dat jij het leven kan leven dat je graag wil leven en zal hierin niet de belemmering zijn. 

Terug naar boven