Gyromotics wint Sportinnovator subsidie en ontwikkelt sportprothesevoet speciaal voor kinderen

Gyromotics heeft samen met Technische Universiteit Delft en Team Para Atletiek de Sportinnovator subsidie in de wacht gesleept en wordt daarmee in staat gesteld versneld zijn sportprothese speciaal voor kinderen verder te ontwikkelen.

Gyromotics oprichter Guido Hendriks licht toe:

We hebben een voetprothese ontwikkeld voor volwassenen waarmee je snel en eenvoudig kan draaien, die mee veert als je beweegt en waarvan je de hak op verschillende hoogten kan afstellen. Zo is die overal voor te gebruiken: van wandelen op oneffen terrein tot voetballen, gewichtheffen of hard rennen.

In eerste instantie richtten we ons met onze prothese op volwassenen. Het lag niet in ons financiƫle vermogen om ons uitsluitend op een product voor kinderen te focussen.

Kinderen moeten echter kunnen rennen, spelen en springen, ook als ze een voet missen. Dankzij het winnen van de subsidie van Sportinnovator kunnen we nu de volgende slag maken en daarmee ook een dergelijke prothese voor kinderen ontwikkelen. In de zomer van 2022 willen we de eerste prototypes klaar hebben. Dan kan dus de testfase beginnen.”

Meer informatie over het sportinnovator project is te vinden op de sportinnovator website.

https://www.sportinnovator.nl/nieuws/vrij-spelen-en-bewegen-met-de-voetprothese-van-gyromotics/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.